Video: 15-tons skogsmonster röjer allt

Med närmare 300 hästkrafter tar sig Kasper Nielsens Raptor 300 effektivt fram med larvfötter i alla väder och röjer det mesta utan problem.

– Det finns i stort sett inga gränser för hur stora stubbar den klarar, säger skogsägaren.

Annons

Kasper Nielsen, ägare till Skovbygaard i den norra delen av Jylland, verkar helnöjd med sitt inköp – nöjd nog för att göra en video där man ser hans nya maskininköp med stor kraft rensa marken framför sig.

Kostnaden var 2,5 miljoner danska kronor för hans Prinoth Raptor 300. Därtill kom utgiften för lite kringutrustning. Men han tror ändå att investeringen kommer att löna sig. Tidigare har han använt en vanlig traktor:

– Med den kan vi inte köra när det regnar och när det är dåligt väder. Då är vi tvungna att stanna hemma. Med Raptorn kan vi bara fortsätta, säger han till Landbrugsavisen.

Med bortåt 300 hästkrafter tar sig den monstruösa 15-tonsmaskinen utrustad med larvfötter fram i de oländigaste av terränger.

– Det finns i stort sett inga gränser för hur stora stubbar den klarar, säger Kaspar Nielsen.

Klicka på bilden för att se videon av ”skogsmonstret”.

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera

Sponsrade länkar