Foto: Gunnar Glöersen

Polisen: Tjuvjakt på rovdjur ska bevakas mer

Illegal jakt på exempelvis varg ska bevakas hårdare. Det beskedet ger nu polisen under det pågående vargsymposiet i Vålådalen.

Annons

Det ska bli svårare för tjuvjägare att komma undan med sina brott. Enligt Filippo Bassini, gruppchef vid Polisens nationella operativa avdelning, NOA, är det i dag ”nästan riskfritt” att skjuta fridlysta djur, rapporterar Sveriges Radio P4 Jämtland.

NOA kommer därför att stötta den lokala polisen ute i landet för att bekämpa olika typer av jaktbrott.

Beskedet kommer under onsdagens vargsymposium i Vålådalen där det bland annat diskuteras hur utredningsresurserna för polisen vad gäller grova jaktbrott ser ut – och man försöker nu ”stärka upp utredningsresurserna” eftersom grova jaktbrott inte alltid prioriteras och ”anses vara svårutredda”.

Filippo Bassini menar också att det finns kriminella ligor som tjänar pengar på illegal rovdjursjakt. De djur som diskuterades på symposiet var varg, lo och skyddade rovfåglar, rapporterar P4 Jämtland.

– Den kriminaliteten är global och vi ser att det är väldigt mycket pengar som styr det här, säger Filippo Bassini enligt radiokanalen.

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera

Sponsrade länkar