Foto: Mostphotos

Ostasiens träkonsumtion fortsatt stark

Den svenska trävaruexporten till Ostasien ökade med 25 procent under perioden januari–oktober 2016. Totalt sett var exporten dock stabil med en ökning på 1 procent.

Annons

Det är Kina som fortsätter att gå starkt med en uppgång på 36 procent, visar statistik från Skogsindustrierna. Totalt under perioden exporterades 593 000 kubikmeter till Kina.

Närmar sig Japan

Landet närmar sig Japan dit svenska sågverk levererade 624 000 kubikmeter, vilket var en uppgång med 18 procent. För de procentuellt största ökningarna i regionen stod Hong Kong som ökade med 67 procent till 39 400 kubikmeter och Vietnam med 98 procent till 38 600 kubikmeter.

Stabilt i Europa

Den största exportregionen, Europa, ökade med 2 procent till den totala exportvolymen på 6,8 miljoner kubikmeter. Här backade den största enskilda marknaden, Storbritannien, med 1 procent till 2,3 miljoner kubikmeter. Starka marknader Europa var Frankrike som ökade med 16 procent till 310 000 kubikmeter och Polen som ökade med 21 procent till 211 000 kubikmeter.

Den totala trävaruexporten (sågade och hyvlade barrträvaror) från svenska sågverk under januari-oktober i fjol uppgick till 10,9 miljoner kubikmeter.

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Det råder vattenbrist på flera håll i landet. Kommer du klara vattenförsörjningen?

Kommentera

Sponsrade länkar