Medling misslyckades – risken för strejk ökar

Skogsstyrelsen och GS-facket misslyckades efter gårdagens medlingsförsök att nå en överenskommelse. Därmed finns det fortfarande risk för en arbetsnedläggelse den 11 januari som facket har varslat om.

Annons

– Vi har haft bra överläggningar med GS-facket och beklagar verkligen att vi inte lyckades enas om de formuleringar som krävs för att nå en överenskommelse vad gäller pensions- och försäkringsvillkoren, vilket var en förutsättning för fortsatta överläggningar, säger Karl-Gustav Karlsson, HR-chef på Skogsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Total arbetsnedläggelse

Förhandlingarna mellan Skogsstyrelsen och GS-facket (facket för skogs-, trä-, och grafiska branschen) avslutades den 25 oktober. Parterna var då överens om att det saknades förutsättningar för att nå en överenskommelse om reviderade avtal.

Den 28 december 2016 varslade GS-facket om stridsåtgärder från och med den 11 januari klockan 12.00. Varslet gäller en total arbetsnedläggelse för anställda på GS avtalsområde VISST och blockad mot nyanställningar inom GS avtalsområde VASA-Skog.

Förutom Skogsstyrelsen gäller varslet även andra statliga myndigheter som har anställda som jobbar inom GS avtalsområde praktiskt skogligt arbete.

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera

Sponsrade länkar