Jakten över – men ytterligare vargar kan skjutas

25 vargar har skjutits och vargjakten är över – men det kan bli ytterligare jakt eftersom det verkar ha hänt en del i reviren.

Annons

På onsdagen startade vargjakten och på söndagen sköts de två sista vargarna. Totalt har 25 vargar skjutits i de fyra revir som fått tilldelning och kvoten är nu fylld – men spårningen fortsätter. Det rapporterar Nya Wermlandstidningen.

– Det verkar ha hänt en del i reviren, säger Fredrik Wilde, besiktningsman djurskydd och vilt på länsstyrelsen i Värmland, till tidningen.

Uppgifter från förra vintern

Eftersom tilldelningen av vargar bygger på uppgifter från förra vintern kan vargarna ha flyttat sig eller blivit fler, vilket kan leda till ytterligare tilldelning innan jakttiden går ut den 15 februari.

– Det kan bli så men det bestämmer landshövdingarna i respektive Värmland och Örebro, säger Fredrik Wilde.

Kroppen obduceras

Alla vargar som skjutits ska besiktigas av länsstyrelsen. Jägaren får behålla vargskinnet, men kroppen skickas till Statens Veterinärmedicinska anstalt, SVA, för obduktion. DNA prover skickas till viltskadecenter på Grimsö för bestämning av ursprung.

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera

Sponsrade länkar