Foto: Bengt Andersson

Ingen skogsarbetarstrejk blir av

Det blir ingen strejk för skogsarbetarna hos Skogsstyrelsen från klockan 12 i dag. GS-facket har avblåst varslen efter samtal i går med beslut om fortsatta förhandlingar.

Annons

Läs också

Skogsstyrelsen och GS-facket slöt i går afton en överenskommelse om att förlänga de gällande två aktuella kollektivavtalen till den 9 maj 2017.

Förhandlingarna fortsätter

Fram till dess kommer förhandlingarna att fortsätta för bland annat det 20-tal anställda som skulle ha gått i strejk i dag, onsdag, samt varsel om nyanställningsstopp.

Det var efter strandade förhandlingar med Skogsstyrelsen och Arbetsgivarverket den 28 december 2016 som GS varslade om konflikt på avtalsområdena VASA-Skog och VISST.

"GS som reglerar villkoren"

Enligt facket har en av de stora frågorna handlat om GS möjlighet att reglera pensions- och försäkringsfrågorna via kollektivavtal och inte som ensidigt utgivna förmåner från arbetsgivaren.

– Nu skall parterna fortsätta sina förhandlingar och det är viktigt att påpeka att vår fortsatta inställning är att det är GS som reglerar villkoren för skogligt arbete oavsett arbetsgivare. Vi hoppas på konstruktiva förhandlingar, kommenterar Madelene Engman, avtalssekreterare på GS.

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera

Sponsrade länkar