FN gör 2017 till det internationella turismåret.

FN lyfter upp turismen 2017

Turismen ökar kraftigt i Sverige men även internationellt. Det har fått FN:s generalförsamling att utnämna 2017 till det internationella året för utveckling av hållbar turism.

Annons

Förenta Nationerna ska under året kraftsamla kring turismen som en katalysator för positiv förändring och i synnerhet på områden som hållbar ekonomisk tillväxt, sysselsättning, miljöskydd, världens kulturarv, fred och säkerhet.

"Turismen stark kraft för förändring"

Nyligen avgångne generalsekreteraren Ban Ki-moon ser stora möjligheter med turismen som utvecklingsfaktor, så här sa han vid presentationen i december:

– Med mer än en miljard internationella turister, som varje år besöker platser runt om i hela världen, har turismen blivit en stark kraft för förändring som gör verklig skillnad för miljoner människor. Turismens potential för hållbar utveckling är betydande.

Turismen svarar för 7 procent av världens exportvärde och branschen ökar med 4 procent fler besökare varje år.

Ökad biodiversitet

FN ser turismen som ett sätt att motivera och finansiera skydd av viktiga områden för kultur, vild natur och andra miljöer.

Branschen kan även ge kraft åt skydd och restaurering för ökad biodiversitet.

Mer om turiståret finns att läsa på webbsidan.

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera

Sponsrade länkar