Lars Göran Mårtensson, till vänster, och Per-Olof Löfgren väntar på dom i mark- och miljödomstolen i "lavskrikemålet".Foto: Anna Åkerlind
Foto: Rolf Segerstedt

Dom om lavskrika först i vår

Domen i mark- och miljödomstolen om lavskrikan och skogsägarna i Vallsta, Hälsingland dröjer. Först i vår räknar rådman Lars Nyberg med att domstolen tar upp fallen till förhandlingar.

Annons

Läs också

Skogsland har tidigare berättat om hur Lars Göran Mårtensson och Per-Olof Löfgren i Vallsta utanför Bollnäs förbjuds avverka skog eftersom den lilla kråkfågeln lavskrika finns på deras marker. Beslutet har överklagats och ska nu avgöras i mark- och miljödomstolen.

"Framåt vårkanten"

Enligt Lars Nyberg, rådman vid mark- och miljödomstolen i Östersund, dröjer det tills "framåt vårkanten" innan domstolen sammanträder i målet.

Nyligen föll domen i Mark- och miljööverdomstolen i det så kallade bombmurklemålet i Värmland.

Markägaren vann

Där gick domstolen på markägaren Henric Skanes linje och gav länsstyrelsen i uppdrag att bevilja dispens för avverkning. Om den domen blir vägledande i lavskrikemålet återstår att se.

Läs mer i Skogsland som kommer ut på fredag.

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera

Sponsrade länkar