Samarbeta bättre, LRF och jägareförbundet!

Debatt

Som aktiv i både LRF och Svenska jägareförbundet blir jag alltmer störd av att företrädare för de båda förbunden inte kan samarbeta bättre. Ofta skäms jag över nivån på debatten och på de ständiga nålsticken. Det skriver Sören Larsson i ett debattinlägg.

Annons

Jordbruksverket hotar våra naturbetesmarker

Debatt

Vissa lantbrukare har fortfarande inte fått slutbetalningen för 2015. Det är närmast en skandal! Det skriver Torbjörn Eriksson, ordförande för föreningen Naturbeteskött i Sverige, i ett debattinlägg.

Ta makten över jakten, markägare

Ledare

Ska viltskadorna begränsas gäller det att fler markägare tar makten över jakten och inte överlåter ansvaret till jägarna. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör.

Skogsägarna behöver bli synliga och skärpa profilen

Ledare

Byråkraterna behöver möta levande skogsägare och se verkligheten i vitögat. Om det görs med plakat och eldar, eller på något att sätt, är en formsak. Det skriver Pär Fornling, ledarskribent.

SLU-professor: ”Se över djurtillsynen”

Debatt

Tillsynen av djurskydd är för viktig för att lämnas åt godtycket, både för djuren och djurägaren, och det kan vara dags att gå igenom hur tillsynen egentligen går till, skriver SLU-professorn Ulf Magnusson i ett debattsvar.

Sveriges makt över skogen hotad

Debatt

"Självbestämmandet över skogen hotat"

Debatt

De svenska representanterna är tysta och passiva och driver inte frågan om att värna det svenska självbestämmandet över skogsavverkningarna, skriver Jonas Jacobsson Gjörtler (M) i ett debattinlägg.

"Nej, det var inte bättre förr"

Debatt

Det vore av stort intresse att utreda hur mycket landsbygden förlorar i intäkter på grund av ett alltför tamt förhållningssätt till skogsindustrin. Det skriver Bo Dockered i en debattreplik.

Annons
Företagsguiden - se alla annonser här

Lär av Norges och Finlands skogspolitik

Ledare

Det är orimligt att bara ha en mätsticka för miljömålet och låta produktionen bli vad den blir utan någon vettig vägledning. Det skriver Pär Fornling i sin ledare.

Djurskyddet på länsstyrelsen bedömer inte – de dömer

Debatt

Professionalismen hos både länsveterinärer och djurskyddshandläggare kan ifrågasättas eftersom ingen seriös instans granskar deras arbete. Det skriver Michael Kierkegaard i ett debattsvar.

Webbfrågan

Den fästingburna sjukdomen TBE sprider sig allt mer. Folk som rör sig i skog och mark är mer utsatta. Har du vaccinerat dig?

Kommentera

Sponsrade länkar