Sitka - flipp eller flopp?

Debatt

Sitkagranen odlas med fördel i västra Sveriges kussttrakter, skriver Jonas Torbiörnsson i halländska Tvååker. Men den bör inte skötas som vanlig gran utan på sina gena villkor, anser han.

Annons

Ensidiga perspektiv håller inte

Debatt

Är hästar en miljöbov? Vi börjar få en samhällsdiskussion där man kan välja och vraka mellan önskvärda ”fakta”. Det skriver Per Frankelius i ett debattinlägg.

Skogsnäringen lever i en bubbla

Debatt

I debatten om murklor och lavskrikor märks tydligt att skogsnäringen i sitt ”bubbleliv” inte insett vad riksdagen beslutat om. Då myndigheterna ska implementera besluten skjuter man budbäraren medan politikerna kommer undan. Det skriver Bo Dockered i ett debattinlägg.

LRF arbetar för att vi skogsägare ska få besluta själva

Debatt

LRFs kamp för äganderätten handlar inte om att avverka mer skog, det handlar om att vi som äger och känner våra skogar är de som är bäst lämpade att avgöra vilka skogsåtgärder som ska utföras. Det skriver skogsägaren Karin Andersson i ett debattinlägg.

LRF vilseleder våra skolungdomar

Debatt

För oss som jobbar för att främja ett livskraftigt och hållbart jordbruk i Sverige är det skrämmande att LRF går ut med ett, i många stycken, ovetenskapligt undervisningsmaterial till skolelever. Det skriver Ulla Forsling i ett debattinlägg.

Målsättningen måste vara att allt jordbruk blir mer hållbart

Debatt

Det bidde en tumme. Så kan man beskriva slutresultatet av regeringens arbete med en svensk livsmedelsstrategi när regeringens konkreta handlingsplan presenterades. Det skriver Kristina Yngwe (C) i ett debattinlägg.

Sverige behöver idisslarna

Debatt

Sverige behöver idisslare och vall för att klara samhällets försörjning om/när det säkerhetspolitiska läget bränner till. Det skriver Stefan Hellstrand i ett debattsvar.

Säg nej till Ceta-avtalet med Kanada

Debatt

Frihandelsavtalet Ceta mellan EU och Kanada, som framförhandlats och godkänts av EU-tjänstemän, ger anledning till alarm. Det skriver Carl Hermelin i ett debattinlägg.

Annons
Företagsguiden - se alla annonser här

Statens baggböleri i Jokkmokk

Ledare

Baggböleri har blivit ett begrepp för hur sågverk lurade av skogsbönder mark och virke på 1800-talet. I Jokkmokk talar man numera om statens baggböleri. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör.

"Målet är att all matproduktion ska öka"

Debatt

I diskussionen om handlingsplanen har det dykt upp en del frågetecken kring regeringens mål för ekologisk produktion och offentlig konsumtion. För mig finns det inga frågetecken eftersom det övergripande målet för livsmedelsstrategin är att all produktionsökning ska svara mot konsumenternas efterfrågan. Det skriver landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, S, i ett debattinlägg.

Webbfrågan

Regeringens mål är att ekologisk odling ska bedrivas på 30 procent av den odlade åkermarken 2030. Är det rätt målsättning?

Kommentera

Radisar - köp & sälj

Sponsrade länkar