Statens baggböleri i Jokkmokk

Ledare

Baggböleri har blivit ett begrepp för hur sågverk lurade av skogsbönder mark och virke på 1800-talet. I Jokkmokk talar man numera om statens baggböleri. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör.

Annons

Svårt för outsider att bli LRF-ordförande

Ledare

Om en dryg månad får vi veta vem som föreslås bli LRFs nya ordförande. Men så snart Helena Jonsson aviserat sin avgång som förbundsordförande startade spekulationerna. I en sluten Facebookgrupp för mjölkproducenter drog en omröstning med ett 20-tal namngivna personer i gång samma dag som beskedet blev offentligt. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör.

Viktigt steg för rättssäkerheten

Ledare

Fallet med den fridlysta murklan i Värmland briserade som en bomb i skogsägarleden. Många har varit oroliga för att inventerare skulle hitta en sällsynt art i deras skogar, och på därmed göra dem värdelösa. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör.

En abstrakt godispåse

Ledare

Regeringens handlingsplan är vag och knappast något som får lantbrukare att brista ut i ovationer. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör i veckans ledare.

En prövning av Skogsstyrelsens publiceringar behövs

Ledare

Följer Skogsstyrelsen lagen när man publicerar avverkningsanmälningar på nätet? Det behöver verkligen prövas. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör.

Myndigheter måste medverka till tillväxt

Ledare

Flera myndigheter ser på lantbruket som i första hand ett miljöproblem, skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör, i veckans ledare.

Ekonomidoktor rörde upp känslor

Ledare

Ekonomidoktorn Kjell A Nordström rörde upp känslorna i förra veckan, skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör.

Obegripligt, Facebook!

Ledare

Facebook stoppade spridningen av LRF Mjölks kampanj "Hjärta mjölk" med hänvisning till att reklamen varit vilseledande. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör. 

Annons
Företagsguiden - se alla annonser här

Åkern måste skyddas bättre

Ledare

Nu har i alla fall kommunpolitiker vett att ha en smula dåligt samvete när man tillåter att den bördigaste jorden exploateras. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör, i en ledare.

Svensk matstrategi skriver historia

Ledare

Den har liknats vid en hägring, som när ökenkaravaner ser en efterlängtad oas torna upp sig vid horisonten. Men under resans gång försvinner den lockande platsen allt längre bort. Men i måndags - kors i taket! - var arbetet med en svensk livsmedelsstrategi i mål. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör, i veckans ledare. 

Webbfrågan

Regeringens mål är att ekologisk odling ska bedrivas på 30 procent av den odlade åkermarken 2030. Är det rätt målsättning?

Kommentera

Radisar - köp & sälj

Sponsrade länkar