Ta makten över jakten, markägare

Ledare

Ska viltskadorna begränsas gäller det att fler markägare tar makten över jakten och inte överlåter ansvaret till jägarna. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör.

Annons

Skogsägarna behöver bli synliga och skärpa profilen

Ledare

Byråkraterna behöver möta levande skogsägare och se verkligheten i vitögat. Om det görs med plakat och eldar, eller på något att sätt, är en formsak. Det skriver Pär Fornling, ledarskribent.

Lär av Norges och Finlands skogspolitik

Ledare

Det är orimligt att bara ha en mätsticka för miljömålet och låta produktionen bli vad den blir utan någon vettig vägledning. Det skriver Pär Fornling i sin ledare.

"Statstjänstemän borde leva upp till anrika ideal"

Ledare

Det klassiska ämbetsmannaidealet måste återupprättas och myndighetscheferna bär ansvaret, skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör, i veckans ledare.

Uselt myndighetsutövande kring strandskydd

Ledare

Vissa markägare har drabbats orimligt hårt av det utvidgade strandskyddet och Länsstyrelsen i Kronoberg visar prov på usel myndighetsutövning, skriver Kerstin Davidson i en ledare.

Ordet balans har fått en ny betydelse

Ledare

Miljöminister Karolina Skog, MP, har gett begreppet balans en helt ny innebörd. Genom ett beslut att förstärka miljösidans representation i landets viltförvaltningsdelegationer säger hon sig vilja skapa "bättre balans". En motivering som väcker irritation, skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör, i veckans ledare.

"Glädjande besked om kilometerskatten"

Ledare

Jag måste nypa mig i armen och fundera på om det verkligen inte var 1 april. Men i helgen rapporterade TT att regeringen inte tänker införa den vägslitageavgift som en utredning är på väg att presentera ett förslag till - och det redan innan utredningens förslag blivit offentligt. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör i veckans ledare.

"Jägareförbundets nya uppdrag förpliktigar"

Ledare

Vildsvinsproblemet är akut och nu gör regeringen ett smart drag för att stoppa de fyrbenta huliganerna. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör.

Annons
Företagsguiden - se alla annonser här

Bra att statsministern ser hela landet

Ledare

Oavsett bakgrund är det nymornade intresset för landsbygden mycket positivt. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör i en ledare.

Slarvigt jobb måste rivas upp och göras om

Ledare

Alliansregeringen gjorde ett hafsigt jobb när EUs artskyddsdirektiv infördes i svensk lag 2007. Det stod klart vid LRFs seminarium om Mark- och miljööverdomstolens utslag i bombmurklemålet. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör.

Webbfrågan

Den fästingburna sjukdomen TBE sprider sig allt mer. Folk som rör sig i skog och mark är mer utsatta. Har du vaccinerat dig?

Kommentera

Sponsrade länkar