Dags att lägga partiegoismen åt sidan

Ledare

Livsmedelsstrategin hade varit verklighet vid det här laget, om man bara tillsatt en parlamentariskt sammansatt kommitté. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör, i sin senaste ledare.

Annons

Glädjande beslut om vargjakt

Ledare

När detta skrivs är det premiärdatum för årets licensjakt på varg. Bara tre dagar tidigare kom beslutet från Högsta förvaltningsdomstolen. Jakten får ske.

Turismen kan inte ta skogsbrukets plats

Ledare

Är det verkligen fler naturreservat som kommer att locka turister? Det frågar sig Kerstin Davidson, politisk redaktör, i sin ledare.

Ljus framtid - om politikerna vill

Ledare

Det bådar gott att statsministern vill lyssna och ta till sig. För det finns en del att göra om hans tankar ska bli verklighet. Här är några förslag. Det skriver Kerstin Davidson, Land Lantbruks politiska redaktör.

Orättvist att skylla på EU

Ledare

Att skylla på EU håller inte. Regeringen borde ta ansvar för fattade beslut, skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör, i en ledare.

Förändrat skogsbruk har fått fåglarna att öka

Ledare

Naturhänsynen i skogen har effekt. Det gäller även fåglarna. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör.

Äntligen en ny lag om upphandling

Ledare

Krav på djurskydd kan ställas. Det står klart efter att den nya lagen om offentlig upphandling klubbades igenom i riksdagen, skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör, i sin senaste ledare.

Dryg kostnad för fosforjakt på landsbygden

Ledare

Samtidigt som privata fastighetsägare jagas med blåslampa pågår så kallad bräddning hos de kommunala reningsverken. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör, i sin ledare.

Annons
Företagsguiden - se alla annonser här

Bra att terrängkörningen utreds

Ledare

I förra veckan berättade vi i Skogsland om skogsägaren Bertil Forsberg i Sunne, som lyckades få stopp på MC-åkarna som kört sönder hans marker. Det har fått flera läsare att höra av sig om problem med buskörning med såväl snöskoter som MC. Det skriver Kerstin Davidson, Land Lantbruks och Skogslands politiska redaktör.

Allemansrätten gäller inte motorsport

Ledare

Inte störa, inte förstöra, är en grundregel inom allemansrätten, vilket rimmar rätt illa med ettrigt motorknatter och sönderkörd mark. Det skriver Kerstin Davidson, politisk redaktör. 

Webbfrågan

Elhybridskördaren Logset 12H GTE Hybrid arbetar nu i skogarna utanför Sollefteå. Är elhybridtekniken här för att stanna?

Kommentera

Radisar - köp & sälj

Sponsrade länkar