Peter Borring, regionordförande, LRF Östergötland:– Precis som Helena en god förmåga att fånga in hela organisationen, men också i ännu högre grad lyfta kärnan i LRF vilken är produktionen och förankra mot en företagarorganisation. Självklart fortsätta synas på offentliga arenor och kanske våga sticka ut hakan lite mer. Det finns flera i den nuvarande styrelsen som skulle kunna växa in i rollen om de får det rätta stödet.
Håkan Nilsson, regionordförande, LRF Jämtland:– Jag hade gärna sett att Helena fortsatte. Hon är den bästa ordförande vi någonsin haft, åtminstone av dem jag har upplevt. En ordförande behöver en stark personlig kompass eftersom LRF är en kompromissernas organisation. Då måste man ha integriteten att väga ihop olika intressen. Jag utgår från att efterträdaren måste vara någon i den nuvarande styrelsen. Annars blir det en alltför lång startsträcka.
Patrik Ohlsson, regionordförande, LRF Värmland:– Jag sitter ju själv i valberedningen... Precis som nuvarande ordföranden gäller det att både kunna vara diplomatisk men även tydlig när så behövs. Sedan värdesätter jag humor och att kunna föra sig i mediala sammanhang är närmast en självklarhet numera. Den som ska väljas måste vara väl förtrogen med organisationen och vad uppdraget innebär.
Martin Moraeus, regionordförande, LRF Dalarna:– Helena har varit en otroligt klok ordförande och vi behöver även i fortsättningen någon som är samlande och avvägande. Det blir viktigare att kunna synas utåt och visa både medlemmar och allmänhet vad LRF tycker och gör. Min förhoppning är att LRF fortsätter arbeta som en folkrörelse med väl förankrade beslut. Det är nog nödvändigt att nya ordföranden har erfarenhet från riksförbundsstyrelsen.

Vilken typ av ordförande behöver LRF ha?

Fyra av LRF:s regionordföranden tycker till om vad för slags person som bör ta över efter avgående Helena Jonsson.

Annons

Läs också

Peter Borring, regionordförande, LRF Östergötland:

– Precis som Helena en god förmåga att fånga in hela organisationen, men också i ännu högre grad lyfta kärnan i LRF vilken är produktionen och förankra mot en företagarorganisation. Självklart fortsätta synas på offentliga arenor och kanske våga sticka ut hakan lite mer. Det finns flera i den nuvarande styrelsen som skulle kunna växa in i rollen om de får det rätta stödet.

Håkan Nilsson, regionordförande, LRF Jämtland:

– Jag hade gärna sett att Helena fortsatte. Hon är den bästa ordförande vi någonsin haft, åtminstone av dem jag har upplevt. En ordförande behöver en stark personlig kompass eftersom LRF är en kompromissernas organisation. Då måste man ha integriteten att väga ihop olika intressen. Jag utgår från att efterträdaren måste vara någon i den nuvarande styrelsen. Annars blir det en alltför lång startsträcka.

Patrik Ohlsson, regionordförande, LRF Värmland:

– Jag sitter ju själv i valberedningen... Precis som nuvarande ordföranden gäller det att både kunna vara diplomatisk men även tydlig när så behövs. Sedan värdesätter jag humor och att kunna föra sig i mediala sammanhang är närmast en självklarhet numera. Den som ska väljas måste vara väl förtrogen med organisationen och vad uppdraget innebär.

Martin Moraeus, regionordförande, LRF Dalarna:

– Helena har varit en otroligt klok ordförande och vi behöver även i fortsättningen någon som är samlande och avvägande. Det blir viktigare att kunna synas utåt och visa både medlemmar och allmänhet vad LRF tycker och gör. Min förhoppning är att LRF fortsätter arbeta som en folkrörelse med väl förankrade beslut. Det är nog nödvändigt att nya ordföranden har erfarenhet från riksförbundsstyrelsen.

LÄS MER: Helena Jonsson avgår

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar