Det svarta fåret som är infångat är inte detta får.Foto: Mostphotos

Svarta fåret stångade polis mellan benen

Det svarta får som varit på rymmen i Botkyrka söder om Stockholm under ett par veckor är nu infångat. Men det gav sig inte utan kamp.

Annons

Läs också

I ett par veckor har ett svart får setts på flera ställen runt omkring i Botkyrka. Polisen har gjort upprepade försök att fånga in fåret, men har inte lyckats. 

Land Lantbruk skrev om det svarta fåret förra veckan, då polisen vädjade om hjälp och att ägaren skulle ge sig till känna.

"Likt flertalet andra svarta får i vårt område så är även detta mycket skyggt för polisen. Denna uppgift är för tillfället polisen övermäktig", skrev Botkyrkapolisen då på sin Facebooksida. 

Stångad i skrev

Nu har polisen, med hjälp av allmänheten, fångat i fåret i Tumba, skriver lokaltidningen Södra sidan. Några personer hade lyckats få in fåret i en inhägnad och ringde polisen.

– Vi kom dit i flera patruller och försökte omringa det i ett hörn med hjälp av filtar. Men det svarta fåret försökte finta min kollega Lasse och sprang rakt in mellan benen. Men han knep ihop benen i sista sekund så att fåret sprang rakt in i härligheten, berättar ingripande polis Alexandra Sandberg från polisstationen i Tumba.

Trots att fåret gjorde så pass mycket motstånd är det enligt polisen inte misstänkt för våldsamt motstånd, eller ens våld mot tjänsteman.

– Nej, det var inte så farligt, ingen blev skadad. Möjligtvis för att ej ha stannat på polismans tecken. Det är ett bötesbrott, säger Alexandra Sandberg. 

Fåret mår bra

Fåret mår nu bra och har fått sova i djurrummet på polisstationen.

– Det var ganska uppjagat när vi fick tag i den. Det var bäst för fåret att det fångades in, säger Alexandra Sandberg.

Ingen ägare har gett sig till känna än, men fåret har en öronmärkning och polisen kommer förmodligen att kunna spåra ägaren.

Läs också: Svart får jagas i Botkyrka

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar