Foto: Mostphotos

Stöd till stadsodlande företag

Stadsodlare i tre städer får statliga pengar för att få snurr på sina företag.

Annons

Det har blivit alltmer populärt att odla även i städer. I ett projekt som Statens innovationsmyndighet Vinnova sponsrar med 6,5 miljoner kronor, ska företag nu få förutsättningar för att kunna gå runt på sin stadsodling, skriver P4 Malmöhus.

I Malmö finns företaget Blomkålskollektivet som är ett av de företag som får pengar.

– Vi kommer att sälja vidare i en ekoring direkt till konsumenter via Facebook, och så har vi kontakt med olika restauranger. Men det är bara vårt första år, så vi har inte fått så mycket färdigt ännu, säger Eva Wilhelmsson.

Vill erbjuda härodlat

Isolde Broekmans Krumholt har drivit Happy onion farm i fyra år.

– Vi vill ge härodlat till Malmöborna. Men det tar tid att veta vad man ska odla och hitta sin kundkrets. Vi behöver få in pengar hela tiden, därför har vi ett andelsjordbruk med 50 andelar för att få in pengar till fröer och annat, säger Isolde Broekmans Krumholt.

Förutom Malmö går pengarna även till stadsodling i Växjö och Göteborg. 

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar