Foto: Theodor Stenevang Klemming/Mostphotos

Stall brann ner – men alla hästar överlevde

En brand utbröt i två stallbyggnader i Storvik på fredagen. Inga hästar kom dock till skada.

Annons

Räddningstjänsten larmades till en gård i Storvik några mil väster om Gävle vid åttatiden på fredagsmorgonen. Två stallbyggnader hade börjat brinna och resurser skickades från Storvik, Sandviken, Rörberg och Gävle för att bekämpa elden, rapporterar Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Men när räddningstjänst kom till platsen var byggnaderna helt övertända, rapporterar Gefle Dagblad. Inga hästar hade dock befunnit sig i byggnaderna vid tillfället.

Stallen gick inte att rädda och släckningspersonalen inriktade sig på att begränsa branden så att den inte skulle sprida sig till ett intilliggande boningshus. Strax efter klockan 10 hade man branden under kontroll och då verkade man ha lyckats rädda det intilliggande huset, uppger SR.

Enligt Gefle Dagblad meddelade räddningstjänsten att man skulle stanna kvar på platsen flera timmar ”men med minskad styrka”.

Ingen ska ha skadats vid branden och det är ännu oklart hur den har uppkommit.

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Det råder vattenbrist på flera håll i landet. Kommer du klara vattenförsörjningen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar