Foto: Facebook
Foto: Carina Löfgren

Sniglarna går i mjölkfällan

Inför säsongen med mördarsniglar kommer en idé på en smart och billig snigelfälla – en urdrucken mjölkkartong med skruvkork gillrad med snigelgott.

Annons

Läs också

Michael Petersen från Skovlunde i Danmark tröttnade på att plocka mördarsniglar i sin trädgård och beställde snigelfällor. När fällorna väl kom tyckte han att de var smarta, men dyra.

– Jag tittade lite på min återvinning och fick syn på en tom mjölkkartong. Jag testade och upptäckte att den hemmagjorda fällan var minst lika effektiv och mycket billigare, säger Michael Petersen till Dagens.dk.

Giftfri fälla

Enligt Michael Petersen fastnar runt 25-30 sniglar per dag i fällan som han gillrar med vatten, spraymalt (torkat maltextrakt) och sprit.

– När den är full sätter jag bara på korken och kastar ut den, säger han.

Pet-flaska kan bli fälla

En annan hemmagjord fälla är en petflaska modell större som man klipper av där den börjar smalna av i halsen. Sedan vänder man halsen inåt och tejpar fast. Fällan gillar man med någon vätska som är lockande för sniglarna, många använder öl. Har de väl tagit sig in kommer de inte ut.

Mördarsniglar övervintrar och kommer upp till markytan i maj när det börjar bli varmt. Hur vädret är då, om det är torrt eller blött, bestämmer förutsättningen för hur många sniglar som kommer att lägga ägg under juni.

LÄS MER: Linderödssvin kan lösa snigelproblem

Mördarsniglar i rapsfälten

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Det råder vattenbrist på flera håll i landet. Kommer du klara vattenförsörjningen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar