Foto: Mostphotos

Slaktade djur på gården

En misstänkt olaglig slakteriverksamhet har avslöjats på en gård i Skåne. Ägaren är polisanmäld och hotas även av vite.

Annons

Efter flera tips om svartjakt hittade miljöinspektören en död mink, rester av djur på golvet i ett kylrum och älghuvuden i trädgården på en gård i Skåne. Det skriver P4 Kristianstad.

Garaget var inrett med slaktrum och där fanns flera frysboxar med kött och fisk och man hittade listor med kunder. Därmed ansåg man att det var bevisat att det förekom olaglig slakt och handel med kött och fisk.

Kadaver av vildsvin

Enligt miljöinspektörerna har hygienriskerna på gården varit utbredda.

De hittade även en låda med änder, ben och klövar av olika djur i trädgården och det låg kadaver av bland annat vildsvin bakom garaget. Dessa menar ägaren att han använt sig av för att locka till sig vilda djur som han sedan skjutit på platsen.

Ägaren till gården är nu anmäld till polisen för brott mot livsmedelslagen och hotas även med vite om den olagliga verksamheten fortsätter.

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar