Kjell Nilsson har tidigare varit vd för Trelleborg, som bland annat tillverkar traktordäck.Foto: Magnus Bergström

Panamakoppling ger Trelleborgs förre VD:n miljonsmäll

Kjell Nilsson, tidigare VD för däcktillverkaren Trelleborg, misstänks för grovt skattebrott och upptaxeras med miljonbelopp. Bakgrunden: Hans namn dök upp i Panamadokumenten.

Annons

Våren 2016 avgick Kjell Nilsson som ordförande för Lindab. Anledningen var att SVT Nyheter hade avslöjat att han var en av de svenskar som omnämndes i de så kallade Panamadokumenten och att han därför misstänktes ha startat ett brevlådeföretag för att undvika att betala skatt i Sverige, uppger SVT.

Kjell Nilsson, som tidigare varit VD för Trelleborg AB som tillverkar bland annat traktordäck, misstänks nu för grovt skattebrott. Han upptaxeras samtidigt med miljonbelopp. Han beskattningsbara förmögenhet för 2006 höjs med 38 miljoner kronor, enligt SVT. Dessutom krävs Kjell Nilsson på ytterligare ungefär 1,4 miljoner kronor för samma år, rapporterar Dagens Industri.

Till SVT Nyheter hälsar Kjell Nilsson att han inte vill kommentera ärendet.

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Det råder vattenbrist på flera håll i landet. Kommer du klara vattenförsörjningen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar