Foto: Magnus Oscarsson

Oscarssons inlägg fick tusentals delningar

Riksdagsledamoten Magnus Oscarsson (KD) tog en bild på de köttbitar med antibiotikasprutor som LRF Östergötland hade arrangerat. Efter en vecka hade den delats 32 000 gånger på Facebook.

Annons

– Jag har aldrig varit med om dess like. Ett tag förra helgen trodde jag att det var något fel med telefonen eftersom det kom meddelanden hela tiden, säger Magnus Oscarsson och skrattar.

Fyra köttbitar med sprutor

I egenskap av ledamot av miljö- och jordbruksutskottet och landsbygdspolitisk talesman för Kristdemokraterna var han förra fredagen inbjuden till gårdsbesök av LRF Östergötland. Dagen avslutades hos Jeanette och Hans Blackert som driver grisuppfödning utanför Skänninge.

För att symbolisera hur låg antibiotikaanvändningen är i svensk djurproduktion jämfört med övriga Europa hade LRF-personalen ordnat fyra köttbitar med sprutor nedstuckna i med respektive lands flagga ovanför.

"Uppmanade att äta svenskt kött"

Magnus Oscarsson knäppte en bild med sin telefon och efter att ha skrivit fyra textrader la han vid femtiden på eftermiddagen ut inlägget på sin Facebooksida med 1 845 följare.

– Jag skrev att en bild säger mer än tusen ord och uppmanade alla att köpa svenskt kött, berättar han.

En vecka senare hade inlägget delats 32 000 gånger, fått 2 200 kommentarer och över 17 000 reaktioner. När regionfullmäktige i Närke hade möte visades det på en stor bildskärm, så Magnus Oscarsson kan verkligen inte klaga på genomslaget.

– Det gör mig jätteglad, speciellt när jag läser de olika kommentarerna. De flesta som gillar, delar och kommenterar är inte lantbrukare och det är viktigt att få i gång en diskussion om vad som pågår inom djuruppfödningen, menar Magnus Oscarsson.

"Glad att kunna sprida budskapet"

En del som kommenterar tycker bara att det ser äckligt och vidrigt ut, några konstaterar att de redan väljer svenskt kött medan andra menar att det bästa är att avstå allt kött och i stället äta vegetariskt.

– LRF:s sätt att visa på skillnaderna är väldigt pedagogisk och det tänker jag inte ta åt mig äran av. Men jag är glad att jag har kunnat sprida budskapet, säger Magnus Oscarsson.

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar