Misstänkt dålig oxfilé kan ha ätitsFoto: Ann Lindén

Miljökontoret i Kalmar söker 122,3 kilo brasiliansk oxfilé

Miljökontoret i Kalmar kommun söker efter 122,3 kilo Brasiliansk oxfilé som kan vara dålig. Den såldes av en grossist i Kalmar.

Annons

Läs också

Miljöförvaltningen i Göteborg slog larm till miljökontoret i Kalmar efter att en grossist i Göteborg köpt in och sålt ett parti av potentiellt rutten eller smittad oxfilé, enligt Barometern.

Via en importör i Lindome har 479,5 kilo kött sålts till företaget i Kalmar av en firma i Göteborg. 357,2 kilo har skickats tillbaka till Lindome, resten är sålt och kanske uppätet.

Köttet ska tillbaka till grossist

– Firman jobbar med att spåra köttet. Grossisten har ett spårbarhetskrav framåt. Finns det något kött kvar på restaurangerna så ska det tillbaka till matgrossisten. I morgon ska vi checka av hur det har gått, säger Jan Ekelin, livsmedelsinspektör på Kalmar kommun.

Det var under förra helgen som en köttskandal avslöjades i Brasilien. Brasiliansk polis misstänker att flera köttföretag ska ha mutat inspektörer för att få sälja och exportera undermåligt kött.

Gränspolisen i Sverige rapporterar att kött från en av de misstänkta anläggningarna har skickats till Lindome där det nu samlas in.

Läs mer: Korruptionsskandal med ruttet kött uppdagad

Oklart om dåligt kött nått Sverige

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Det råder vattenbrist på flera håll i landet. Kommer du klara vattenförsörjningen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar