Foto: Ann Lindén

Mest stöd till mjölkbönder

Nu har Jordbruksverket börjat betala ut pengar till Sveriges lantbrukare. Den största delen av de 68 miljonerna går till stöd för mjölkbönder.

Annons

Läs också

Pengarna som Jordbruksverket började betala ut i fredags är pengar som rör ansökningar inom landsbygdsprogrammet 2015 och 2016. Utbetalningarna ska göras varje fredag framåt.

Det är främst mjölkbönder som får ta del av den 68 miljoner kronor stora kakan som började betalas ut i fredags, enligt TT. 21 miljoner är nationellt stöd till mjölkbönder, 2 miljoner är stöd till skolmjölk och 1 miljon ska stödja mjölktransporter.

Ska utveckla landsbygden

29 miljoner kronor har avsatts för att utveckla landsbygden och där är 17 miljoner öronmärkta för företagsstöd och resten är projektstöd.

I påsen med de 68 miljonerna ska det finnas pengar även till gårdsstöd, förgröningsstöd och ersättning för betesmarker och slåtterängar.

Läs mer: I dag betalas 57 miljoner ut i stöd

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar