Foto: Arkiv

I dag betalas 57 miljoner ut i stöd

I dag, den 20 januari, betalar Jordbruksverket ut drygt 57 miljoner i ersättning till bönderna. Det gäller stödet för betesmarker och slåtterängar, nationellt stöd till mjölkproduktion och flera andra stöd.

Annons

90 procent av gårdsstödet, förgröningsstödet, nötkreatursstödet och stödet till unga jordbrukare betalades ut redan förra året, men fortfarande väntar några på sina stöd. Jordbruksverket satsar nu på att få ut de resterande utbetalningarna så fort som möjligt. Utbetalningarna görs därför varje fredag.

Lovar utbetalning första kvartalet

I dag betalas bland annat 24,6 miljoner kronor i ersättning för betesmarker och slåtterängar, 22,2 miljoner kronor i nationellt stöd till mjölkproduktion, 5,9 miljoner kronor i gårdsstöd, 3,5 miljoner i förgröningsstöd och 1,6 miljoner kronor i kompensationsstöd ut.

Vissa lantbrukare, som ännu inte fått 2016 års andra delutbetalning, kommer att få sina pengar under första kvartalet i år. Det lovar Jordbruksverket.

Jordbruksverkets webbplats kan du följa tidsplanen och utbetalningsläget för de olika stöden.

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar