Foto: Fredrik Thunberg

Foodhills och kommunen vill ta över Findus anläggning

Foodhills AB och Bjuvs kommun vill tillsammans ta över Findus gamla anläggning i Bjuv.

Annons

Läs också

På torsdag ska de underteckna en avsiktsförklaring med målet att gemensamt utveckla ett centrum för cirkulär livsmedelsproduktion i Findus gamla anläggning i Bjuv. Det rapporterar Sydsvenskans 8till5.se.

På torsdag förmiddag ska parterna hålla en presskonferens och kommer då berätta mer om planerna och vad som ingår i satsningen.

Med en cirkulär livsmedelsproduktion menas ett miljötänkande där alla restprodukter i en produktion ses som råvaror i framställningen av andra produkter, och alltså bildar ett slags kretslopp.

– Det är omöjligt att nu säga vilken omfattning verksamheten ska ha om tre eller fem år, säger lantbrukaren Bengt Persson, styrelseordförande i Foodhills AB och tidigare ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse.

LÄS MER: Foodhills vill etablera sig i Bjuv

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Det råder vattenbrist på flera håll i landet. Kommer du klara vattenförsörjningen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar