Foto: Johanna Norin

EU-toppen Phil Hogan besöker LRF:s stämma

EU:s jordbrukskommissionär Phil Hogan besöker LRF-stämman den 30 maj på Sånga-Säby.
Annons

Läs också

  

Klockan 16.30 inleder Hogan ett timslångt anförande, som också sänds direkt på LRFs webb, www.lrf.se. Att han i talet kommer att gå in på EU:s framtida jordbrukspolitik är ingen vild gissning.

Fokus på hållbarhet

Under våren har den kommande reformen varit ute på en bred remiss och LRF har tyckt till. Phil Hogan kommer under resten av året att skissa på grunddragen i den politik som ska gälla från 2021.

Att ”hållbarhet” kommer att gå som en röd tråd genom reformförslaget har Hogan redan avslöjat. Det är i ljuset av det som man även kan se det besök som Hogan tidigare under tisdagseftermiddagen gör på närbelägna Wiggeby gård, där Håkan och Teri Lee Eriksson bedriver växtoding. Makarna har bland annat prisats av Världsnaturfonden för sina insatser att sluta kretslopp och minska övergödningen av Östersjön.

”Viktigt med bra konkurrensvillkor”

De får nu chans att framföra sina synpunkter på jordbrukspolitiken till Hogan.

– Det viktiga är att det blir så bra konkurrensvillkor som möjligt för det miljöanpassade konventionella jordbruket. Det som görs här får stort genomslag eftersom det konventionella står för de stora volymerna, säger Håkan Eriksson.

  

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar