Foto: Mostphotos

Eon överklagar beslut om kraftledning

Eon har överklagat Energimarknadsinspektionens beslut att avslå bolagets begäran att få bygga en ny 130 kilovolts luftledning över åkermark i nordvästra Skåne.

Annons

Läs också

Beslutet från Energimarknadsinspektionen kom i november förra året. Motiveringen till avslaget var att åkermarken som luftledningen skulle dras över, en 11,5 kilometer lång sträcka från Rinkaby till Kristianstad, har för stort allmänintresse.

"Kan byggas med markkabel"

Energimarknadsinspektionen skriver i sitt beslut att ledningen kan byggas med markkabel istället.

LRF och markägarna har kämpat mot luftledningen i snart 15 år och var glada när beskedet kom och hoppades på att det inte skulle överklagas.

Allmänna intresset väger tyngre

Men nu är beslutet överklagat till mark- och miljödomstolen. Eon har, enligt ATL, bett att få anstånd med att utveckla sina argument, men skriver att man tycker att det allmänna intresset av leveranssäkra elnät till rimlig kostnad väger tyngre än lantbrukarnas intresse av att slippa brukningshinder i åkern.

LÄS MER: Eons luftledning stoppad

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Det råder vattenbrist på flera håll i landet. Kommer du klara vattenförsörjningen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar