Bilden är inte från branden i Ljungby.Foto: Hubert Elming/Mostphotos

Brand i ladugård misstänks vara anlagd

En ladugård har brunnit ner i utkanten av Vänersborg. Räddningstjänsten som tvingades snabbt ge upp alla försök att rädda byggnaden som snabbt blev helt övertänd.

Annons

Vid midnatt kom larmet om att en ladugård vid Kyrkängen i östra Vänersborg hade börjat brinna. Men när räddningstjänsten kom till platsen var branden redan långt gången.

– Den var helt övertänd så vi gjorde inte några försök att släcka. Det var ingen idé att försöka ens, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten i norra Älvsborg.

Användes som lager

Ingen ska ha kommit till skada i branden, som ska ha haft ett mycket hastigt förlopp. Byggnaden ska inte ha använts för djurhållning utan som lager.

– Inga djur skadades heller. Jag tror att den har använts som spannmålslager, säger Jonas Gustafsson.

Polisen höll på onsdagsmorgonen på att spärra av platsen och genomförde en brottsplatsundersökning. Det fanns ännu inga förklaringar till hur branden uppkom, men polisen undersökte om det kunde röra sig om en anlagd brand.

Ingen risk för spridning

Det ska inte heller ha funnits någon risk för att branden skulle sprida sig till bostadshus eller andra byggnader. Enligt Jonas Gustafsson ägs byggnaden av kommunen men har hyrts ut till en person som har använt den. Tidigt på onsdagsmorgonen var räddningstjänsten färdiga på platsen.

– Vi lämnade klockan åtta på morgonen, säger Jonas Gustafsson.

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar