Foto: Ann Lindén

Arlachefen Henri de Sauvage till Cloetta

Cloetta har utsett förre Arla-chefen Henri de Sauvage Nolting till ny vd och koncernchef, skriver konfektyrföretaget i ett pressmeddelande.

Annons

Läs också

"Hans erfarenhet och kompetens gör honom väl lämpad att leda och utveckla Cloetta till nästa nivå. Under hans ledning kommer de strategiska och finansiella målen att vara fortsatt intakta", skriver Lilian Fossum Biner, Cloettas styrelseordförande, i en kommentar, enligt TT.

Erbjöds plats i koncernledningen

Tidigare i höstas avgick Henri de Sauvage Nolting från Arlajobbet. Efter ett turbulent år både på mjölkmarknaden och i organisationen valde han att avgå eftersom hans Arlajobb delvis förändrades. Hans jobb som Nordenchef blev ett Sverigechefsjobb med begränsat ansvar.

Henri de Sauvage Nolting erbjöds en plats i koncernledningen men tackade nej eftersom han vill bo kvar i Sverige. Tidigare i höstas presenterades Patrik Hansson som ny chef för Arla Sverige.

Henri de Sauvage Nolting tillträder tjänsten som koncernchef för Cloetta 15 februari nästa år och ersätter då den tillförordnade vd:n Danko Maras.

LÄS MER: Patrik Hansson ny vd för Arla Sverige

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar