Foto: Mostphotos

Arla lanserar mjölk från Jämtland

Nu lanserar Arla en ny förpackning för jämtländsk mjölk, vars uppdrag är att marknadsföra att innehållet kommer från enbart lokala Arlagårdar.

Annons

Läs också

"Vi är väldigt stolta som Arlabönder i Jämtland och med den här satsningen vill vi synliggöra vår närvaro. Vi vill ta vara på det ökade intresset för lokalproducerat och den starka mattradition som finns i Jämtland och visa konsumenterna att den mjölk de köper faktiskt kommer från lokala Arlagårdar och mjölkföretagare", säger Håkan Nilsson, kretsordförande för Arla i Jämtland, i ett pressmeddelande.

Ökad närvaro i länet

Arla skriver vidare att lanseringen är en del av den satsning som just nu pågår för att öka Arlas närvaro i Jämtland.

Land Lantbruk har tidigare rapporterat om att det kommer att produceras hushållsost, tillverkad på mjölk från lokala gårdar, i mejeriet i Östersund. Osten är planerat att börja säljas i maj 2017.

Totalt finns 92 mjölkbönder i Jämtlands län som producerar mjölk till Arla.

LÄS MER: Arlas hushållsost till Östersund

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar