Foto: Ronnie Mattsson/Mostphotos

14 greps efter spansk hamburgerbluff

I vissa fall innehöll hamburgarna bara 25 procent kött – och fusket har pågått i åratal. Nu har 14 personer gripits för bluffen i Spanien.

Annons

Hamburgarna var märkta med att de hade en viss kötthalt. I verkligheten låg köttinnehållet betydligt lägre än så. I vissa fall var den under 25 procent, rapporterar tidningen Agriland

Köttfabriken i den nordspanska staden Burgos verkar ha fuskat med märkningen av köttprodukterna i mågna år. Tidningen hänvisar till att det finns tecken på att fusket sträcker sig så långt tillbaka som år 2002. 

Polisundersökningen om det misstänkta bedrägeriet började i december 2015. Under utredningen har myndigheter gått igenom 3 000 dokument och köttprover har analyserats i speciella laboratorier. Bland annat har det framkommit att en hög andel av hamburgarna har innehållit ersättningsingredienser i stället för kött. 

Genom att kommentera på Lantbruk.com så godkänner du våra regler.

Regler för kommentarer på webben

På Lantbruk.com erbjuder vi Dig ett forum att uttrycka dina åsikter, där du enkelt gör ditt inlägg tillgängligt för andra debattörer i samma ögonblick som du publicerar det. Det vi förväntar oss av Dig är:

• Att du respekterar andra som kommenterar artiklarna samt personer vi skriver om genom att du avhåller dig från personangrepp, kränkande eller nedlåtande kommentarer, svordomar eller obscena ord, skvaller samt hot.

• Att du håller dig till ämnet

• Att du skriver på svenska, alternativt danska eller norska

• Att du INTE länkar till sidor med pornografiskt, sexistiskt eller rasistiskt innehåll

• Att du INTE uppmanar till brott eller annat som bryter mot svensk lag

• Att du i inlägget INTE gör obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material

• Att du helst inte skriver mer än runt 500 tecken.

Inlägg som bryter mot en eller flera av ovanstående förhållningsregler kan vi komma att ta bort.

OBS: Dina inlägg förbehåller vi oss rätten att använda i tidningen Land Lantbruk.
Vi vill gärna ha din hjälp att hitta tveksamma inlägg. Kontakta redaktionen om kommentarer som Du anser är tvivelaktiga genom att ringa Lantbruk på 08-588 365 20.

Övervakning:
Webbkommentarsfunktionen tillhandahålls och övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112). Det innebär att redaktionen regelbundet läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot denna lag.
Lantbruk.com följer samma pressetiska hållning som den tryckta tidningen. Det innebär att vi kan välja att radera enskilda inlägg, undvika att öppna vissa artiklar för kommentarer eller närhelst stänga av möjligheten till kommentering i de fall inläggen avviker från dessa regler.
Den som gör ett inlägg som strider mot lag kan personligen bli ansvarig för detta. Användare som upprepade gånger missbrukar reglerna kan stängas av.
 

Annons

Webbfrågan

Utomhusarbete innebär extra utsatthet för solens strålning som kan leda till hudcancer. Skyddar du dig mot solen?

Kommentera
Annons

Sponsrade länkar