Yngwe (C): Mål för mer svenskproducerad mat

Debatt

Centerpartiet kan inte nog poängtera hur viktigt det är att stärka konkurrenskraften i hela livsmedelskedjan. Det skriver Kristina Yngwe (C) i ett debattinlägg.

Annons

Avblås häxjakten på småskalig vattenkraft

Debatt

Inte mejeriernas förtjänst att mjölkpriset stiger

Debatt

Politiska beslut är enormt avgörande om vi som mjölkproducenter skall kunna ha ett stabilt mjölkpris i EU. Det skriver Stefan Gård, ordförande för Sveriges Mjölkbönder, i en debattartikel.

Avblås häxjakten på småskalig vattenkraft

Debatt

Länsstyrelserna tvingar dammägare att investera mångmiljonbelopp för att återställa den ursprungliga miljön – trots att åtgärderna innebär skador på både kulturmiljö och jordbruk. Det skriver Magnus Oscarsson, KD, i ett debattinlägg.

För ut budskapet om mjölkens förtjänster

Debatt

Vår kropp behöver 22 näringsämnen behöver varje dag. Men vet du hur många av dem finns i mjölk? Just det, 18 av 22. Det skriver Palle Borgström i ett debattinlägg.

Säg nej till förorenad växtnäring på åkermark

Debatt

Låt inte avloppsreningsverken använda landsbygden som sopstation, skriver Torsten Torstensson i ett debattinlägg.

Det handlar om att rädda planeten – inte skydda skogen

Debatt

REPLIK. I gamla skogar är kolbindningen noll och det som eventuellt binds släpps ut igen till lufthavet, skriver Mårten Bendz i ett debattinlägg.

Har Södra sågat olönsamt i 40 år?

Debatt

Södra visade ingen empati vid nedläggningen av Ramkvillasågen, när intressenter inte gavs möjlighet att köpa anläggningen. Det skriver Lennart Bertilsson i ett debattinlägg.

Annons
Företagsguiden - se alla annonser här

"Fel att jämföra svenskt skogsbruk med palmoljeplantager"

Debatt

Det är inte relevant att jämföra Sveriges skogsbruk med palmoljeplantager, som i "Mitt i naturen". Det skriver tre forskare i ett debattinlägg.

Kunskapsbrist bakom "Mitt i naturen"

Debatt

Muddus nationalpark är ett kulturlandskap, till skillnad från vad personerna bakom "Mitt i naturen" tycks tro. Det skriver Kelvin Ekeland, författare och landskapshistoriker, i ett debattinlägg.

Webbfrågan

Elhybridskördaren Logset 12H GTE Hybrid arbetar nu i skogarna utanför Sollefteå. Är elhybridtekniken här för att stanna?

Kommentera

Radisar - köp & sälj

Sponsrade länkar