Syndicate content
Senaste nytt från ATL
Updated: 9 min 44 sec ago

Så är de europeiska mjölkbönderna

35 min 47 sec ago
När Mjölkföretagardagarna inleddes i Umeå fick de 238 deltagarna en genomgång av de europeiska mjölkböndernas olika för- och nackdelar. De franska bönderna klagar för mycket konstaterade man.

Mjölkbönder startar eget fosforprogram

1 hour 20 min ago
Mjölkbranschen i Nederländerna lanserar åtgärdsprogram som minskar fosforinnehållet med 8 200 ton.

Lämnar EU:s inre marknad

1 hour 53 min ago
Storbritannien söker inte något delvist medlemskap i EU och parlamentet röstar om det slutliga Brexit-avtalet. Det klargjorde Theresa May på tisdagen enligt Bloomberg News.

Brottsutredningen av skogsbranden är klar

2 hours 54 min ago
Åtal kan snart väckas mot företagen som misstänks ha orsakat skogsbranden 2014.

Får pris för bästa skogforskning

3 hours 28 min ago
Tre stycken får Sören Wibe-priset för bästa artikel om skogsekonomi.

Svensk rapsgris på idrottsgalan

3 hours 35 min ago
Nästan 2500 personer satt med på årets galamiddag under Idrottsgalan 2017. Där åt de bland annat svensk rapsgris från Per Nilsson och Esplunda Gård. Det var dock inte bara grisarna som var på plats, även Per Nilsson bevistade galan.

Veterinär kritiseras efter felbedömda hästar

6 hours 36 min ago
En hästägare i Kramfors som fick sina hästar beslagtagna och sedan vann mot länsstyrelsen anmälde länsstyrelsens veterinär. Anmälan resulterade i en erinran och veterinärens kontroll beskrivs av ansvarsnämnden som bristfällig och oprofessionell.

Digital teknik ska lyfta förpackningar

7 hours 22 min ago
Billerud Korsnäs går vidare med sin satsning på "Internet of packaging" genom att köpa en minoritetsandel i innovationsbolaget Hanhaa.

"EU bör göra mer för att minska matsvinnet"

7 hours 57 min ago
Europeiska revisionsrätten tycker inte att kommissionen har gjort tillräckligt.

Staten och skogsmyndigheterna saknar respekt för de mänskliga rättigheterna

8 hours 5 min ago
Staten bryter mot flera punkter i FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna. Värna äganderätten och ha tillit till markägarens ansvarskänsla.

Naturturism är en viktig del av gymnasieutbildningen

8 hours 5 min ago
Besöksnäringen i allmänhet och naturturismen i synnerhet är branscher som växer och är viktiga för hela Sverige. För att de ska kunna fortsätta utvecklas behöver vi ha utbildningar som möter behoven av kompetens på rätt sätt.

Företagare fick rätt – dyrt avtal hävdes

10 hours 5 min ago
Ett enkelt ja över telefon var allt som krävdes. Sedan bytte telefonoperatören ut alla mannens telefon­abonnemang. Av­talet var nära att kosta honom 100 000 kronor extra.

"Ingå aldrig avtal över telefon"

10 hours 5 min ago
Säg aldrig ja till att ingå avtal över telefon om du är minsta tveksam. Det enkla rådet ger mannens revisor. Han är i dag kritisk till att det är så enkelt att ingå många avtal över telefon.

Förnyelsebar energi chans för lantbruket

11 hours 5 min ago
Jord- och skogsbruk ser ut att bli vinnare på framtidens förnyelsebara energimarknad. Det kanske känns som önsketänkande nu när virkesköparna knappt vill höra talas om de olika energisortimenten.

Vi tål inte ett nytt utbetalningskaos

Mon, 2017-01-16 22:00
Utbetalningen av jordbruksstöden har inte fungerat under 2015 och 2016. Det har inte gjorts tillräckligt för att råda bot på eländet. Ansvariga ministrar måste se till att verksamheten finansieras så att den fungerar, skriver Sofia Karlsson, LRF Västra Götaland.

Varabonde begärde besked av Bucht

Mon, 2017-01-16 21:46
Sven-Erik Bucht hade inga konkreta löften att ge vid landsbygdsdebatten i Skövde på måndagens kväll. När mjölkbonden Mats Larsson från Vara bad landsbygdsministern om besked fick han inget svar. Han och de andra lantbrukarna får vänta svar på hur livsmedelsstrategins mål ska uppnås.

Två dödsolyckor på kort tid

Mon, 2017-01-16 21:00
På måndagsmorgonen inträffade den andra dödsolycka i irländskt lantbruk på kort tid när en man i 30-årsåldern omkom efter ett fall skriver agriland.ie

Kameror ska stoppa djurplågeri vid slakt

Mon, 2017-01-16 20:30
Videokameror i slakterier ska förhindra onödigt djurplågeri i Frankrike. Det är tanken bakom ett lagförslag som behandlas i Parlamentet.

Livsmedelsstrategi: Pass på frågor om hur målen ska nås

Mon, 2017-01-16 19:07
Det var idel lovord över målen till den nyligen presenterade livsmedelsstrategin inför den stora lantbruksdebatten i Skövde ikväll. Överenskommelsen benämndes som historisk och det uttrycktes optimism inför framtiden. Men hur målen ska förverkligas var mer oklart.

Swedish Agro kastar ut Lantmännen Maskin

Mon, 2017-01-16 18:30
Swedish Agro har sagt upp hyresavtalet med Lantmännen Maskin i Kalmar - som bygger nytt för 20 miljoner.